top of page

Over mij

Ik ben Aniek, actrice en werkzaam in het (jeugd)theater, in film en op televisie. Ik heb een grote liefde voor humor en goeie timing. Voor snel schakelen, accenten, sketch en tekstgrappen. Voor poppenspel, voor jeugdtheater, voor fysiek spel vol energie, voor comedy en drama en voor met elkaar hele mooie dingen maken.

 

Ik heb in 2010 mijn diploma Theatre and Education gehaald aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en vervolgens in 2015 Acting and Scene Study gestudeerd aan de HB Acting Studio’s in New York (USA). 

 

Foto0044.jpg

Gelijk na mijn afstuderen ben ik terecht gekomen in de voorstellingen van jeugdtheatergezelschap Theater Gnaffel,  waar ik me de techniek van het poppenspel eigen heb kunnen maken. Daarnaast speelde ik als freelance actrice o.a. bij Theater de Young Ones,  Theater WEI,  Theatermakers Radio Kootwijk en Duda Paiva Company. 

 

De laatste jaren werk ik veel samen met de theatermakers van De Grote Haay; Mark Haayema en Dennis de Groot.  

Met jeugdtheatervoorstellingen als 'De Vriendelijke Draak' (2019), 'Poppetje van Papier' (2021), 'Muk' (2022), 'Muk en het Orkest' (2022) en 'Johannes de Parkiet' (2023) touren we elk seizoen opnieuw door binnen en buitenland. Ook zijn we met het Poppetje van Papier regelmatig te zien in verschillende televisieoptredens in o.a. Nederland, België, Rome en China en waren we in 2020 finalisten van het RTL4 programma Hollands Got Talent.

IMG_2643.HEIC

Daarnaast werken we  regelmatig samen met verschillende grote Nederlandse orkesten als het Residentie Orkest in Den Haag, Het Nederlands Philharmonisch Orkest in Amsterdam en het Phion in Gelderland&Overijssel. Vanuit de doelstelling om jonge kinderen kennis te laten maken met klassieke muziek, begeleiden deze orkesten onze jeugdtheatervoorstellingen en vindt er een mooie wisselwerking plaats tussen theater en live (klassieke) muziek met uitvoeringen in o.a. Paradiso Amsterdam, Amare in Den Haag en het Musis concertgebouw in Arnhem. 

Naast mijn werk in het theater was ik, naast Herman Finkers

en Johanna ter Steege, te zien in de bioscoopfilm De Beentjes van Sint Hildegard’ (2020) van regisseur Johan Nijenhuis. 

Ook kun je me regelmatig voorbij zien komen in commercials op televisie en op internet. Ik heb campagnes gedraaid voor o.a. de Overheid, Agentschap Telecom, Just Eat Takeaway, SNS Bank, Unito en Husqvarna. 

Beentjes 2020 - Edwin Smulders - 2.JPG

MEER WETEN?

Bekijk dan hier een korte documentaire over mij, uitgezonden op RTV Oost en NPO2 in 2020.

Of download mijn CV hier.

bottom of page